امنیت شبکه
امنیت شبکه یک اصطلاح گسترده است که شامل بسیاری از فناوریها، دستگاهها و فرآیندهای مختلف میشود. Network security یا امنیت شبکه به مجموعهای از قوانین و تنظیماتی گفته میشود که برای محافظت از یکپارچگی، محرمانه بودن و دسترسی شبکهها و دادههای رایانهای با استفاده از فناوریهای نرم افزاری و سختافزاری طراحی شده است.
در واقع امنیت شبکه به حفاظت از زیرساختهای زیربنایی شبکه در برابر هرگونه دسترسی غیرمجاز، سوء استفاده از اطلاعات یا سرقت گفته میشود. این موضوع شامل ایجاد یک زیرساخت برای دستگاهها، برنامهها، کاربران و برنامههای کاربردی به شیوهای ایمن است. استفاده از مفاهیم و کاربردهای امنیت شبکه بسیار مهم بوده و به حفظ اطلاعات مهم و حیاتی کمک میکند.
تنها چند دقیقه قطع شدن شبکه میتواند باعث اختلال گسترده و خسارت بسیار زیاد به سازمان شود، به همین دلیل انجام اقدامات امنیتی بسیار ضروری است. هر سازمان، صرف نظر از اندازه، صنعت یا زیرساختها، به درجهای از راه حلهای امنیت شبکه نیاز دارد تا از در مقابل تهدیدهای مختلف سایبری در امان بماند.
امنیت شبکه چندین لایه دفاعی را در لبه و داخل شبکه ترکیب میکند. هر لایه امنیتی در شبکه سیاستها و کنترلهای مختلفی را پیاده سازی میکند. کاربران مجاز به تمام منابع شبکه دسترسی داشته، اما از ورود افراد مخرب که قصد سوء استفاده از شبکه را داشته و تهدیدی برای اطلاعات محسوب میشوند، جلوگیری میکنند.
مهمترین اساس امنیت شبکه چیست؟
محافظت: اولین و مهمترین نکته در نگهداری از شبکه محافظت از آن است. تمام سیستمهای خود را در بالاترین سطح امنیتی پیکربندی کنید.
تشخیص: پس از راهاندازی شبکه باید به طور مرتب شبکه را بررسی و آنالیز کرده تا در صورت وجود مشکل در همان مراحل ابتدایی تشخیص داده شده و جلوی آسیب دیدن شبکه گرفته شود.
اقدام: پس از تشخیص مشکل در شبکه باید به سرعت اقدامات لازم را انجام داده و مشکل را برطرف نمایید.
مثلث امنیت شبکه چیست؟
مثلث امنیت در شبکه یا CIA از سه عبارت Confidentiality، Integrity و Availability گرفته شده است. این مدل برای ایجاد امنیت اطلاعات در یک شبکه معرفی و به کار برده میشود. این سه جزء از اجزا اصلی امنیت در شبکه محسوب میشوند.
Confidentiality: به مجموعه اقداماتی گفته میشود که اجازه دسترسی افراد بیگانه را به اطلاعات سیستم نمیدهد.
Integrity: این جزء برای اطمینان از انتقال درست و صحیح دادهها انجام گرفته تا دادههای ارسالی به درستی و بدون تغییر به مقصد برسند.
Availability: به مجموعه فعالیتهایی گفته میشود که باعث میشود شبکه همواره در دسترس بوده و بدون مشکل کار کند.